2013. május 24., péntek

Élő bábukkal játszanak sakkpartit a civil héten, Gyulán




Sok különleges program állt össze Gyulán a második alkalommal megrendezésre kerülő civil hét eseményeinek sorában. 

A tavalyi rendezvényhez képest erősödött a rendezvény. Míg 2012-ben 18, addig idén mér 27 különböző szervezet jelezte részvételét, Aradról és Zentáról pedig várhatóan a napokban érkezik meg a visszajelzés.

A május 27-én kezdődő programsorozat egyik legemlékezetesebb része lesz az élő bábukkal rendezett sakkparti. Itt a kiütött játékosokat hordágyon viszik majd le a tábláról.

A sakkjátszma Balogh Imre és Emődi Gyula nagymesterek között június elsején fog folyni, a főbíró pedig dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró, a BINCISZ elnöke, aki egyúttal a nagyváradi civil élet bemutatására is vállalkozott.

A város civilekkel kapcsolatos stratégiájának változását emelte ki dr. Görgényi Ernő Gyula polgármestere a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, a 2011-ben a képviselő-testület által elfogadott civil cselekvési terv szemléletmódja szakít a korábbi hagyománnyal, amely szerint a civilekre kampányidőszakban (vagy pártkampány célokhoz támogató tömegnek F. J.) van csak szükség . A II. Gyulai Civil Hét eseményei június másodikán, 12 óra 34 perckor zárulnak, ekkor a résztvevők elhelyeznek egy-egy lakatot a gyulai Szent László utcai híd korlátján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése