2013. április 22., hétfő

Textilmánia a Tibor Ernőben


Textilmánia a Tibor Ernőben

A XXII. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében április 21-én tartották meg Nagy Ágnes és Patai István hajdúnánási képzőművészek textilkiállításának megnyitóját a Tibor Ernő Galériában.
A magyarországi vendégművészeket és az egybegyűlteket Bányai Szabados Katalin művészeti vezető köszöntötte. Fleisz János a rendezvénysorozat kuratóriumi tagja is szólt a jelenlevőkhöz. Elmondta, hogy a Tibor Ernő Galéria a Festum Varadinum indulása óta részt vesz az rendezvénysorozatban: „Az értékfelmutatás miatt indítottuk el több mint húsz éve a Festum Varadinumot, és a mai esemény is beleillik ebbe az elképzelésünkbe”- tette hozzá. A köszöntéseket követően Szabóné Marth Éva a Hajdúnánási Szellemi Műhely elnöke, a hajdúnánási városi önkormányzat képviselője osztotta meg gondolatait és méltatta a műveket és művészeket.
Alkotások
Szabóné Marth Éva elmondta, hogy ugyan a kiállításra mindkét művész textilmunkákkal érkezett, de nem ez az egyetlen terület, amelyen tevékenykednek, hiszen mindketten festőművészek is. „Barátságunkból adódóan nyomon tudtam követni Nagy Ágnes és Patai István művészi pályafutását és alakulását. Ági műveiben fő motívum az életfa, annak különböző szimbólumai, megjelenik az ősmagyar motívumvilág és szecessziós motívumok is. A két művész közös témája a kapu és a végtelen”- tette hozzá. A kiállítás megnyitón szavalattal közreműködött S. Németh Katalin, brácsán játszott Thurzó Sándor József.

Nagy Noémi www.erdon.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése