2016. július 20., szerda

ANNA NAPI ÜNNEPSÉG 2016

A nagyváradi Anna Nőszövetség idén is szervezett Anna napi ünnepséget július 24-én, vasárnap délután a Tibor Ernő Galériában.


Immár hagyományossá vált, hogy a nagyváradi Anna Nőszövetség minden évben július 26-a körül Anna napi ünnepséget szervez. Idén sem volt ez másként, július 24-én, vasárnap délután tartották meg a verses-énekes ünnepséget, amelynek alkalmával megtelt érdeklődőkkel a Tibor Ernő Galéria. Elsőként Sarkadyné Kelemen Mária, a nőszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, felidézve, hogy huszonhat évvel ezelőtt hogyan alakult meg a nőszövetség és miért választották ezt a nevet. Mint elhangzott, Szent Anna és Sárvári Anna színésznő, Juhász Gyula múzsája, az Anna-versek ihletőjének alakja játszott közre a névválasztásnál.

Műsor
Az ünnepségen Bényei Annamária Juhász Gyuláról és az Anna-versekről értekezett, Hajbók Klára szavalattal készült, Széll Kató, a nőszövetség alelnöke szintén verset olvasott fel, Mészáros Ilona dalénekes pedig különböző közkedvelt dalokat adott elő. A hangulatos alkalmon természetesen felköszöntötték a jelen levő Annákat, ők és az előadók is ajándékot és virágot kaptak.

P. Nagy Noémi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése